Travessia d´Amposta (històric)


Club Natació Amposta - Travessia d´Amposta nedant l´EbreEs realitza l'últim Diumenge de Juliol al Port Fluvial i Esportiu d'Amposta.
La Travessia d'Amposta consta de dues proves, una de curta distància per als principiants i una de llarga distància per als nedadors experts.

El recorregut de la prova comença la Sortida del 3r. Port Esportiu d'Amposta, es creua l'ample del Riu Ebre i es remonta fins arribar a la antiga muralla del Castell d'Amposta, passant per sota el Pont Penjat, on es dona la volta per a tornar, llavors ja amb el corrent favorable, i seguint el Passeig Fluvial fins al 1r. Port d'Arribada.


La Travessia d'Amposta Nedant l'Ebre té una distància total de 1.919 metres en memòria de l'any de la finalització de construcció del Pont Penjat, obra arquitectònica que presideix el Passeig Fluvial i es l'emblema de la Ciutat d'Amposta. A partir de 2005 s'allerga fins a 2.000 mts. entrant al Calendari Catalá de Travessies.

La Travessia d'Amposta Nedant l'Ebre (la curta, de 500m.) surt del 1er.Port Esportiu i travessa l'ample del Riu Ebre i torna al mateix 1er.Port de Sortida-Arribada.
Un dels aspectes més bonics d´aquesta prova és que el públic pot anar seguint els nedadors passejant pel Passeig Fluvial, que va des del Pont Penjat fins al Port Esportiu.

Club Natació Amposta - Travessia d´Amposta nedant l´EbreDavid Meca en el moment de l´arribada de la 6ª Travessia (2004).


Edicions de les travessies